۱۹ دی ۱۳۸۵، ۱۵:۵۴

رئیس پژوهشکده هنرهای سنتی در گفتگو با مهر:

احیاء هنرهای سنتی به مباحث پژوهشی نیاز دارد

احیاء هنرهای سنتی به مباحث پژوهشی نیاز دارد

برگزاری مجموعه‌ای از بحث‌های پژوهشی، نمایشگاههای سالانه و ایجاد زمینه برای احیاء، گسترش و حفظ این هنرها سرلوحه فعالیت‌های پژوهشکده هنرهای سنتی است.

عبدالمجید شریف زاده، رئیس پژوهشکده هنرهای سنتی میراث فرهنگی، در خصوص برنامه های این پژوهشکده به خبرنگار مهر گفت: "بعد از برگزاری همایش هنرهای سنتی قرار است دو همایش با عناوین بحث آموزش هنرهای سنتی به دبیری دکتر مظاهری و مبانی هنرهای سنتی با دبیری دکتر یاوری برگزار کنیم. این دو همایش تا پیش از فرارسیدن سال 1386 با همکاری فرهنگستان هنر برگزار می شود."

وی افزود: "همچنین نهمین نمایشگاه نگاره های چوبی در حال حاضر در محل پژوهشکده هنرهای سنتی افتتاح شده است. در این نمایشگاه 300 هنرمند آثار متنوعی در شاخه های منبت، معرق، خاتم، گره چینی، مشبک و کارهای تلفیقی به معرض نمایش گذاشته اند. این نمایشگاه سالانه با استقبال مخاطبان رو به روست و به مثابه یک نمایشگاه تخصصی، نظر بسیاری از هنرمندان را جلب کرده است. گرچه فعلا برنامه ای برای برگزاری گردشی این نمایشگاه در شهرستان ها نداریم، اما هر سال طیفی گسترده از هنرمندان شهرستانی در این نمایشگاه به ارائه اثر می پردازند."

رئیس گروههای سنتی فرهنگستان هنر تصریح کرد: "طراحی، توجه به مبانی هنرهای سنتی، خلاقیت، ابداع، استفاده از ویژگی های تکنیکی و فنی همواره از ملاک های هیئت انتخاب برای آثار راهیافته به نمایشگاه نگاره های چوبی بوده است. افرادی چون میرمنگره، ودود و خود من امسال به داوری و گزینش آثار ارسالی پرداختیم که در نهایت این داوری بیش از 500 اثر به نمایشگاه راه یافت."

شریف زاده افزود: "هنرهایی چون موسیقی مقامی و سنتی، هنرهای صناعی یا صنایع دستی، نمایش های آئینی، کتابت، نگارگری و هنرهای وابسته به معماری همواره تحت پوشش هنرهای سنتی بوده اند. برای دانشگاهی کردن برخی از این هنرها چون نگارگری و خوشنویسی برنامه های جامعی در وزارت علوم انجام شده است. منتهی دانشگاهها و دانشکده ها باید متقاضی پذیرش این هنرها شوند. همین طور نگاه وزارت علوم به این هنرها باید تخصصی تر شود و بیشتر این رشته ها را مورد عنایت قرار دهند. متاسفانه بسیاری از دروس هنر با وجود گذشت سال ها هنوز مورد بازنگری واقع نشده و با همان سرفصل های کهنه به دانشجویان آموزش داده می شود."

رئیس پژوهشکده هنرهای سنتی در ادامه خاطرنشان کرد: "قطعا هنرهایی چون خوشنویسی و نگارگری و کتابت آمادگی این را دارند که به شکل مستقل در دانشگاهها تدریس شوند و برنامه هایی نیز در این خصوص تدوین شده است. اما یک برنامه ریزی منسجم می تواند امور را سرعت بخشد. متاسفانه در دانشکده هنرهای زیبا تهران هنوز یک رشته ملی و سنتی وجود ندارد. آنچه پژوهشکده هنرهای سنتی به عنوان راهکار برای پررنگ کردن مقوله هنرهای سنتی به کار بسته، در درجه نخست برگزاری مجموعه ای از بحث های پژوهشی در این زمینه است. هنرهای سنتی در شرایط فعلی به ندرت مورد توجه قرار می گیرند و باید حفظ، احیاء و گسترش داده شوند."

وی گفت: "فعالیت های نمایشگاهی در جهت گسترش هنرهای سنتی و ایجاد فضای مناسب برای فعالیت هنرمندان از دیگر محورهایی است که سرلوحه کار پژوهشکده هنرهای سنتی قرار دارد. در حال حاضر تعداد زیادی از هنرمندان معرق و منبت در سطح کشور فعالیت می کنند که باید به آنها عرصه بازتری جهت فعالیت داده شود. اگر هنرهای سنتی ما مورد داوری، معرفی و حمایت و هدایت واقع شوند مسلما تغییر جدی در چهره رنگباخته آنها پدیدار می شود."

کد خبر 432114

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha